Wie ben ik?

Mijn naam is Manja Fluit en ik ben 38 jaar.  Samen met mijn partner hebben wij 4 prachtige kinderen in de leeftijd van 4

, 7, 9 en 17 jaar.  Sinds 2009 ben ik als groepsleerkracht werkzaam in het basisonderwijs. Het werken met kinderen vind ik geweldig omdat kinderen zo puur en echt zijn. Hun onbevangenheid en kijk op het leven is fascinerend en voor mij steeds weer erg verrijkend.

In mijn leven heb ik te maken gehad met verschillende verlieservaringen. (overlijden, ziekte, verhuizen, scheiding en veiligheid) Het verlies een plekje te kunnen geven vond ik in die tijd moeilijk. Nadat mijn vriend in 2004 zelf uit het leven stapte, kwam ik volledig terecht in mijn overlevingsdeel. Mede daardoor heb ik toen in 2011 een opleiding gevolgd bij “het land van rouw” over rouwverwerking voor kinderen en jongeren.

Hulp bij verlieservaring

 

Tijdens deze 2 jaar heb ik veel geleerd over mijn eigen manier van verwerken en mijn persoonlijke verlieservaringen een plek kunnen geven.  Ook heb ik meegewerkt aan het boek ‘leven met zelfdoding’ waar diverse persoonlijke en aangrijpende verhalen gebundeld zijn door Jolien van der Kooij en Wouter de Jonge.  Als eindproduct van mijn opleiding heb ik een prentenboek geschreven: ‘De dag dat alles anders werd’.

Mijn innerlijke wens om andere kinderen en jongeren te helpen met een verlieservaring werd steeds groter. In mijn opleiding heb ik verschillende manieren leren kennen om het verlies bij kinderen en jongeren op een voor hen passende manier te begeleiden. De afgelopen jaren ben ik hiermee al regelmatig actief bezig geweest. Voor mij is nu het moment aangebroken om er, naast mijn werk als leerkracht, echt mee te gaan starten in mijn eigen praktijk: ‘altijd weer een weg’.